2024. március 29. - Auguszta

MVSZ: a reform újabb áldozata itt van!

Mivel több híradásban megpróbálták elterelni a figyelmet Lőrincz János halálának igazi okáról, ezért megismételjük február 3-i, legelső közleményünket. Mivel több híradásban megpróbálták elterelni a figyelmet Lőrincz János halálának igazi okáról, ezért me
2008. február 5. kedd 11:31 - Hírextra
Lőrincz János, 44 éves budapesti lakos 2008. január 26-án, szombaton reggel tíz óra előtt gyomorvérzés következtében elszédült, és budapesti lakása ajtójától 15-20 méterre összeesett. Maradék erejét összeszedve telefonált a feleségének, aki azonnal odaszaladt. Együtt hívták az öt perc múlva érkező mentőt.

Alig száz méterre voltak az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézettől, pár száz méterre a Péterfy Sándor utcai kórháztól, és nem messze a Szent Rókus korháztól. Az egészségügyi reform szerint működő mentők nem ezek egyikébe, hanem egy 23 kilométerre lévő szentendrei orvosi rendelőbe vitték, mert a sürgősségi orvosi ellátásra szoruló beteg korábban Szentendrén lakott, és új lakhelye nem volt még bejelentve.

Lőrincz Jánosnak ekkor még volt annyi ereje, hogy adatait közölje, majd elveszítette eszméletét. Az orvosok Szentendréről visszaküldték Budapestre a Margit kórházba. Innen átszállították a János kórházba, majd vissza a Margit kórházba, ahová délután öt óra körül érkezett meg. Nyolc órával rosszullétének bekövetkezte után!

Egy óra múlva megoperálták, a gyomorvérzést megállították.

Ám a közel 8 órás kálvária, ide-oda szállítás során az agy vérellátása jelentősen csökkent, ami maradandó károsodást okozhat.

Lőrincz János hét napja kómában fekszik.

A Magyarok Világszövetsége támogatásáról biztosítja Lőrincz János családját. Egyben tiltakozik a Magyarországon egészségügyi "reform" címszó alatt zajló emberellenes egészségügyi politika ellen, amelynek felelőssége Lőrincz János egészségének megromlása miatt egyértelműen megállapítható.

Budapest, 2008. február 2-án

Magyarok Világszövetsége
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását