2024. május 20. - Bernát, Felícia

Szócska: nem zárnak be kórházakat

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint minden kórházbezárással kapcsolatos híresztelés rémhír; az egészségügyi államtitkár csütörtökön úgy fogalmazott, "gyógyhely nem szűnik meg, de funkciót válthat".
2011. február 18. péntek 06:35 - HírExtra
Az új modell kidolgozásához, hogy pontosan meghatározható legyen egy-egy intézmény helye a nagytérségi ellátórendszerben, még néhány hónapnyi munkára szükség van – fogalmazott Szócska Miklós, hozzátéve, hogy addig pontos felmérés készül az ellátórendszer helyzetéről. Nagyon esetleges és igazságtalan a jelenlegi ellátórendszer, ezen javítani kell. Mivel az anyagi lehetőségek korlátozottak, a tartalékok visszaforgatásával és a rendszer újraszervezéssel érhetők el eredmények – mondta.

"Nincs annyi pénzünk, hogy az ellátás minden szintjét egy megyében biztosítani tudjuk, nincs annyi beteg egy megyében, hogy arra érdemes legyen fenntartani egy csúcsellátást, nincs arra pénzünk, hogy mindenhova minden diagnosztikai eszközt megvegyünk, de egy nagytérségben elő kell állnia egy olyan fenntartható rendszernek, ahol ez elérhető" – mondta.

A struktúra átalakításával párhuzamosan zajlik a finanszírozási rendszer újragondolása. "A célunk, hogy a hatékony ellátást finanszírozzuk, ne a totemet" – fogalmazott a politikus.

"Nem lesz mindenkinek kedvére az a megoldás, ami létrejön, de abban biztos lehet mindenki, hogy részrehajlás nélkül, az ellátás érdekében történnek az átalakítások" - hangsúlyozta Szócska Miklós.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását