2024. április 18. - Andrea, Ilma

Börtönre ítéklték a halálos fofon osztóját

Jogerős ítéletében két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki tavaly egy söröző előtt megütötte ittas alkalmi ismerősét; a férfi elvesztette egyensúlyát, és olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedet
2008. november 27. csütörtök 13:25 - Hírextra
A Szegedi Ítélőtábla a Csongrád Megyei Bíróság első fokon meghozott ítéletét enyhítette Mezei Attila ügyében, miután azt aránytalanul súlyosnak ítélte. Az ítélőtábla indoklása szerint a vádlott nem durván, és eszköz nélkül bántalmazta a sértettet, gondatlansága csak enyhe fokú volt, amikor nem mérte fel, hogy pofonja akár halálos következménnyel is járhat. Ezért az ítélőtábla az első fokon kiszabott négy év börtönbüntetést enyhítette.

A vádirat szerint 2007. július 31-én az egyik hódmezővásárhelyi sörözőben szórakozott több ember társaságában H. Ferenc sértett, és tőlük külön iszogatott a vádlott, Mezei Attila. Az alkoholmentes italt fogyasztó vádlott és a közepesen ittas sértett egy idő után elhagyta a sörözőt, s a bejárat előtt beszélgettek.

Ennek során a vádlott előbb csak megfenyegette a sértettet, majd arcon is csapta az ittas férfit, aki hanyatt vágódott, beütötte a fejét az aszfaltba, és elveszítette eszméletét. A vádlott megpróbálta felültetni a sértettet, majd amikor ez nem sikerült, elengedte a férfit, aki visszazuhant az aszfaltra, és ismét beverte a fejét. Ezután a vádlott bement a sörözőbe, hozott egy korsó vizet, azt a sértett arcába öntötte, aki azonban erre sem reagált. A vádlott ezt követően elhagyta a helyszínt.

A történtekről egy szemtanú értesítette a mentősöket, akik kiérkezésük után azonnal megkezdték a sértett ellátását, majd a férfit a szegedi II. kórház ambulanciájára szállították. A koponyatörést szenvedett férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét nem tudták megmenteni, augusztus 17-én meghalt. A koponya-agysérülés és a bekövetkezett halál között közvetlen okozati összefüggés áll fenn - állapította meg ítéletében az első fokon eljáró bíróság ítéletében.

A vádlott az eljárás során tagadta, hogy ő követte el a halálos következménnyel járó cselekményt.
A bíróság halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek korábban a vádlottat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását