2024. április 29. - Péter

Hétfőn döntenek Mehmet Karcsi elhelyezéséről

Hétfőn dönt a gyámhatóság Mehmet Karcsi és féltestvére ideiglenes elhelyezéséről, amíg édesanyjuk előzetes letartóztatásban van Szerbiában. Az asszonyt és férjét még kedden vették őrizetbe a horgosi átkelőnél, mert kábítószert találtak a kocsijukban.
2007. november 17. szombat 14:24 - Hírextra
Csütörtökön az eljáró kerületi bíróság vizsgálóbírója előzetes letartóztatást rendelt el 30 napra - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Radován Cvejity, a házaspár védőüdvédje.

Kábítószerrel való üzérkedés gyanúja miatt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték a "gyermekrablási" ügy kapcsán ismertté vált Mehmet Karcsika édesanyját és férjét Szerbiában. A Független Hírügynökség értesülései szerint a házaspár autójában 80 darab extasy tablettát találtak a vámosok még kedden este a horgosi átkelőnél.

A védelem szerint a kábítószert valaki becsempészte a kocsiba, aki ezzel bajba akarta sodorni őket - legalábbis ezt állítja Mehmet Karcsi édesanyja és férje. A családi történések fényében "sejtik, hogy ki tehette" - mondta az ügyvéd.

Radován Cvejity megerősítette a Független Hírügynökség információját: a gyámhatóság hétfőn dönt arról, hogy ideiglenesen ki gondoskodjon a gyermekekről: Karcsiról és Bence nevű öccséről. Jelenleg a nagyszülőknél vannak, de, hogy ki vigyáz majd rájuk, amíg édesanyjuk nem tér haza, csak feltételezni lehet. Elképzelhető, hogy a nagyszülőknél helyezik el a gyermekeket, de Mehmet Karcsi apja is biztos aktív lesz ebben az ügyben - fogalmazott.

Most indul a bizonyítási eljárás, a vizsgálóbíró csütörtökön elrendelte ugyanis a vizsgálat levezetését. A bizonyítékokat fogják sorra venni, hogy kiderítsék, hogy valóban kábítószert csempészett-e a házaspár, vagy igazat állítanak - mondta a jogász. Hozzátette: a végzés szerint az előzetes letartóztatást 30 napra rendelték el - ez egyébként változhat aszerint, hogy halad majd az eljárás. Például, ha előbb bizonyítani tudják ártatlanságukat, akkor megszüntetik az előzetest. Ezen kívül lehetőség lenne óvadék letételére is, ennek lehetőségét vizsgálják még - fejtette ki.

Az édesanya akkor vált ismertté, amikor egykori férje, Mehmet Tüysüz közös gyermeküket 2004 júliusában hamis útlevéllel kicsempészte az országból. A 10 éves Mehmet Karcsit április 8-án hozta haza egy alapítvány segítségével édesanyja Isztambulból. Később Magyarországra érkezett az apa is, akit őrizetbe vettek, majd elítélték. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott embercsempészet, közokirat-hamisítás és kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását