2024. április 26. - Ervin

Kirúgták a kórházigazgatót

Azonnali hatállyal megszüntette a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatójának munkaviszonyát a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés - mondta el újságíróknak a képviselő-testület csütörtöki zárt tanácskozása után a közgyűlés elnöke.
2008. november 27. csütörtök 13:21 - Hírextra
Völner Pál tájékoztatása szerint Benkő Zoltán főigazgató két hónap rendkívüli szabadságot kért, amihez a megye nem járult hozzá. Ezután állapodtak meg, hogy a főigazgató közös megegyezéssel távozik posztjáról. A vezetői feladatok ellátásával a kórház orvos-igazgatóját bízták meg.

Benkő Zoltánt 2007. július 1-én öt évre nevezték ki az 1300 főt foglalkoztató Szent Borbála Kórház élére. Távozásával nem jár végkielégítés, csupán ki nem vett szabadságának megváltását kapja meg - mondta el az MTI kérdésére Völner Pál, közgyűlési elnök. A leköszönő főigazgató telefonon nem volt elérhető.

A főigazgató elődjét szinte napra pontosan két évvel ezelőtt függesztette fel állásából a megyei közgyűlés, egyúttal gazdálkodási szabálytanságok miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. Később fegyelmi helyett korengedményesen nyugdíjazták a vezetőt, az eljárás a kórház költségvetését közel hatmillió forinttal terhelte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását