2024. április 30. - Katalin, Kitti

A vereség ellenére büszke az edző

A jó játék ellenére vesztesen hagyta el a pályát a CFR Kolozsvár az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően (1-3), így az erdélyi csapat számára már matematikai esély sem maradt a tavaszi nemzetközi szereplésre. A szerdai kudarc azonban nem tört
2008. november 27. csütörtök 13:28 - Hírextra
A CFR uralta az első félidőt, számos helyzetet alakított ki, de a Roma egy védelmi hibát és egy szabadrúgást követően már a 23. percben 2-0-ra vezetett. A román bajnokcsapat Yssouf Koné révén faragott a hátrányból, és a második félidőt is bátran kezdte. Ám a helyzetek kimaradtak, míg az olasz gárda a 64. percben egy gyors támadást követően ismét kétgólosra növelte előnyét, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát.

"A pályán látottak alapján korántsem volt kétgólos különbség a két csapat között - összegzett Maurizio Trombetta, a CFR olasz trénere. - A Roma egyetlen veszélyes akció nélkül tudott elhúzni 2-0-ra. Hiába küzdöttünk, nem tudtunk egyenlíteni, mert nem használtuk ki a helyzeteinket. Ez pedig ezen a szinten egyenlő a vereséggel".

A tréner ennek ellenére elégedett volt a játékosaival."Nem vagyunk olyan eredményesek, mint a csoportkör elején, de megmutattuk, hogy megérdemeljük a Bajnokok Ligája-szereplést - tette hozzá Trombetta. - A Bajnokok Ligájában az érettebb és tapasztaltabb csapatok szerepelnek jobban. Így volt ez most is. Reméljük, jövőre is játszhatunk ebben a sorozatban, és akkor több sikert érhetünk el" - mondta Alvaro Pereira, a CFR uruguayi válogatott hátvédje.

"Az első gólunk szerencsés körülmények között született - ismerte el Luciano Spalletti, az AS Roma edzője. - A győzelmünk annak köszönhető, ahogyan a CFR találata után kezeltük a mérkőzést. A játékosaim éretten, eredménycentrikusan futballoztak."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását