2024. május 2. - Zsigmond

Az atomerőmű segít

Kétmillió eurót, azaz több mint ötszázmillió forintot nyert pályázaton a paksi atomerőmű által létrehozott területfejlesztési alapítvány. Hatvan településről pályázhatnak az önkormányzatok intézményeik átalakítására - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Var
2008. november 20. csütörtök 22:02 - Hírextra
A paksi atomerőmű két éve hozta létre a nukleáris létesítmények és kutatási területek támogatására a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítványt. A cég évente ötszázmillió forintot biztosít e célra, melyből az érintett hatvan - együttesen 136 ezer lakosú - település önkormányzatai, civil szervezetei és vállalkozási kaphatnak támogatást terület-, település- és gazdaságfejlesztésre.

A Duna Mecsek Területfejlesztési Alapítvány folyamatosan keresi a lehetőséget annak érdekében, hogy az érintett térségeknek minél többet tudjon nyújtani. Így további források bevonására is törekszik, nemcsak pályáztat, hanem maga is pályázik. Az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) és Norvég Alaphoz nyújtott be pályázatot, amelynek célja az alapítvány működési területén lévő középületek akadálymentesítése.

A pályázat sikerrel járt, az alapítvány kétmillió eurót nyert el erre a célra az EGT és Norvég Alap pályázatán. A több mint ötszázmillió forintos forráshoz az alapítvány százmillió forint önerővel járul hozzá, amit a paksi atomerőmű által jutatott támogatásból biztosít. Az erőmű 2009-ben is ötszázmillió forintot biztosít az alapítványnak területfejlesztésre, így a most folyó projekt értékét is figyelembe véve összesen 1,1 milliárd forinttal segíti a települések fejlődését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását