2024. május 4. - Mónika, Flórián

Veri az asszonyt a sportminiszter?

Bántalmazta feleségét a lengyel sportminiszter évekkel ezelőtt egy egyesült államokbeli (még nem miniszterként tett) látogatása során - jelentette a lengyel TVN hírtelevízió általa megszerzett amerikai rendőrségi dokumentumokra hivatkozva.
2008. november 20. csütörtök 22:10 - Hírextra
Miroslaw Drzewiecki sportminiszter, aki a közelmúltban azzal az intézkedésével került a lapok címoldalára, hogy leváltotta a lengyel labdarúgó szövetség vezetőségét, veszélybe sodorva a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság közös lengyel-ukrán megrendezését, tagadja ezt. Donald Tusk kormányfő védelmébe vette miniszterét, mondván, "az esetnek, ha megtörtént, nincs különösebb jelentősége a tárcavezető munkája szempontjából", és különben is, tette hozzá, őt nem érdekli a kormánytagok magánélete.

A TVN által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Drzewieckit 1999 szilveszterén őrizetbe vette a miami rendőrség, mert megütötte feleségét. Az esetről készült jelentésében egy amerikai rendőr azt írta, hogy Drzewiecki nyakon ragadta és a földre lökte feleségét, és ezt tanúk is megerősítették. "Mindkettejükből erős alkoholszagot áradt" - írta a rendőr.

Drzewiecki és felesége egybehangzóan tagadják, hogy ez így történt volna. Elmondásuk szerint a férfit akkor vették őrizetbe, amikor véletlenül egy utcai verekedés közelébe kerültek. A feleség azt is tagadta, hogy azt mondta volna a rendőrnek, férje megütötte őt. Egy amerikai bírónő 2000. január 1-jén lezárta a vizsgálatot, miután elbeszélgetett a házaspárral.

A TVN szerint Drzewiecki a kihallgatás során többször hazudott. Kötelezően kirendelt védőügyvédet követelt, arra hivatkozva, hogy nem tudja kifizetni a saját ügyvéd költségeit, mert állás nélküli, és üres a bankszámlája. Ezzel szemben a TVN arra emlékeztetett, hogy Drzewiecki még az incidens előtt szerepelt a száz leggazdagabb lengyel listáján, melyet a Wprost című hetilap állított össze. A kihallgatáson a jelenlegi miniszter ráadásul - akkor a Szabadság Uniója lengyel parlamenti párt képviselője - diplomatának mondta magát.

"Valamit aláírtam, fogalmam sincs, mit" - magyarázkodott Drzewiecki, hangsúlyozva, hogy a dokumentum angol nyelven volt megfogalmazva, és a kihallgatás tolmács nélkül zajlott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását