2024. május 2. - Zsigmond

Deutsch: szolidáris államra van szükség

Deutsch Tamás szerint ma szolidáris gazdaságra van szükség Magyarországon, és egy olyan új államra is, amely a szolidaritás elve alapján működik.
2010. november 25. csütörtök 14:09 - HírExtra
A fideszes politikus a Húsz éve szabadon Közép-Európában című nemzetközi konferencián tartott előadást csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián.

Az európai parlamenti képviselő, az Országgyűlés volt alelnöke kijelentette: a magyar állampolgárok többsége láthatóan nem támogatja a létező kapitalizmust, úgy érzi, hogy az ellene van. Azt mondta, az emberek nem voltak szolidárisak a magyar gazdaságpolitikával és állammal, mert azok sem voltak szolidárisak velük.

"Ezért nyitottunk új korszakot" - mondta, és hangsúlyozta, új gazdaságra, új államra van szükség. Kifejtette: az 1990-eshez hasonlóan a mostani alkotmányozás is a konszenzus elvének betartásával zajlik, egy több mint kétharmados parlamenti többséggel bíró politikai erő társadalmi támogatottsága áll mögötte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását