2024. május 7. - Gizella

Ne kommunikáljon az MSZP!

Magyarország mély válságban van, egyetlen fillérje sincs kommunikációs kiadásokra, ezért a kormány ne költsön erre - mondta a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. november 14. péntek 16:00 - Hírextra
Szijjártó Péter a Magyar Nemzetben megjelent cikk kapcsán beszélt erről; a napilap arról írt, hogy a Miniszterelnöki Hivatal több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati kommunikációs keretszerződést kötött három gazdasági társasággal.

Az ellenzéki pártszóvivő emlékeztetett arra, hogy amikor október 28-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette a "brutális megszorításokat", akkor az ötpárti tanácskozáson ennek ellentételezéseként az ígérte, hogy az állam is visszaveszi kiadásait és a kormányzati kommunikációs kiadásokat leállítják.

"A miniszterelnök ismét hazudott, mert személyes ígérete ellenére 1,2 milliárd forintot kidobnak kommunikációs kampányokra" - szögezte le Szijjártó Péter. Hozzátette: ezt azonnal le kell állítani, mert Magyarországnak most egy fillérje sincs arra, hogy kommunikációs kiadásokra költsön.

A Fidesz szóvivője kitért arra, hogy sem a nyugdíjasok, sem a közalkalmazottak nem tehetnek a magyarországi válságról, ezért rendkívül igazságtalan, hogy miközben a kormány a nyugdíjasoktól elvett néhánytízezer forinton spórol, kommunikációs kiadásokra, propagandára költ. A pénzügyi és gazdasági válságot kommunikációval nem lehet kezelni, nem lehet elhitetni az emberekkel, hogy az ország kijutott a válságból - jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva elmondta: az sem magyarázat az 1,2 milliárd forintot tartalmazó keretszerződésekre, hogy nem fogják az egész összeget felhasználni, mert kommunikációra 600 millió forint sincs, "erre nulla forint van".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását