2024. március 29. - Auguszta

Népszavazás az orvosi rendelőről

Helyi népszavazást tartanak vasárnap Fóton annak eldöntésére, hogy az orvosi rendelők maradjanak-e a város jelenlegi egészségügyi központjában, vagy sem - közölte a Pest megyei település aljegyzője szerdán az MTI-vel.
2008. június 25. szerda 11:13 - Hírextra
Polgár Erzsébet elmondta, hogy három civil szervezet kezdeményezésére kerül sor a népszavazásra. A törvény értelmében a szavazás akkor lesz érvényes, ha a város 14 ezer szavazatra jogosult lakosa közül legalább 7 ezer, plusz egy fő leadja voksát. Eredményesnek pedig az esetben nevezhető, ha a szavazók 50 százaléka, plusz legalább egy voksoló igennel vagy nemmel válaszol a feltett kérdésre. A település 21 pontján rendeznek be szavazóhelyet, ahol vasárnap reggel 6 órától este 7 óráig adhatják majd le voksukat az emberek.

Lévai Sándorné, a népszavazást kezdeményező egyik szervezet, a Közös Jövőnk Egyesület elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy azért fontos a kérdés, mert - álláspontjuk szerint - az orvosi rendelőknek helyet adó egészségügyi központ áthelyezése, 99 évre magántulajdonba adása, veszélyeztethetné a város lakóinak alapvető egészségügyi ellátását. Az önkormányzat tulajdonában lévő jelenlegi központ a 80-as években közadakozásból, a helyiek önfeláldozása árán épült, felújítva jelenleg is megfelelne a követelményeknek. Egy magánbefektető viszont több 100 millió forintból egy új központot építene fel és elképzelése szerint itt működne az új egészségközpont. Csakhogy az épület a terv szerint eladhatóvá válna, ami kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a város lakóit. Egy új szereplő ugyanis tetszés szerint emelhetné a bérleti díjat - állítja az egyesület elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását