2024. május 16. - Mózes, Botond

Kedvezőbb elszámolás

A szakmai szervezetek javaslatának megfelelően az Oktatási és Kulturális Minisztérium kezdeményezi a korai fejlesztésre vonatkozó elszámolási rend egyszerűsítését - közölte az oktatási tárca a pénteki egyeztetést követően az MTI-vel.
2008. november 14. péntek 16:04 - Hírextra
Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára pénteken folytatott megbeszélést a korai fejlesztéssel foglalkozó szakmai szervezetek képviselőivel.

A megbeszélésre azután került sor, hogy az érintettek petíciót fogalmaztak meg a költségvetés korai fejlesztést érintő passzusa ellen. Azt kifogásolták, hogy a normatívák csökkentse mellett az elszámolási mód is megváltozna, ami rendkívül hátrányosan érintené a korai fejlesztést. A petíciót péntekig csaknem 3.400-an írták alá.

A pénteki egyeztetésen a normatíva elszámolási rendjének módosításáról tárgyaltak a felek.
A tervek szerint - a szakmai szervezetek kezdeményezésének megfelelően - a havi elszámolási rendet rögzíti a korai fejlesztés és a fejlesztő felkészítés esetén a 2009. költségvetési törvény. Ez egyszerűbbé teszi az igényelt normatíva kiszámítását, és nagyban megkönnyíti az intézmények, valamint a civil szervezetek munkáját.

Az egyeztetésen részt vett a petíciót megfogalmazó Bicsákné Némethy Terézia, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet igazgatója, Rosta Katalin, az ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ igazgatója, valamint Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője is.

A javaslat szövegét a jövő héten az oktatási tárca elküldi véleményezésre az egyeztetésen részt vevő szakmai szervezetek képviselőinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását