2024. április 27. - Zita

Herczog: A Fidesz rossz hírét kelti az országnak

Jó hírét kell kelteni Magyarországnak az unióban - közölte Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselő szombaton egy budapesti EU-fórumon.
2009. május 23. szombat 23:15 - HírExtra
A fideszes politikusok folyamatosan rossz hírét keltették Magyarországnak a "hazug miniszterelnök, hazug kormány, hazug-hazug-hazug" szöveggel - jelentette ki Herczog Edit A jövő Európája Sajtófeszt 2009 című rendezvényen. A szocialista politikus, az MSZP európai parlamenti (E) listájának második helyezettje arról is beszélt: a Fidesz Brüsszelben a néppárti frakcióval együtt elutasította, hogy 12-ről 16 hétre emelkedjen az uniós országokban a szülés utáni szabadság kötelező minimuma, miközben Budapesten májusban babakocsis tüntetést szervezett a családok védelmében, a gyed és a gyes megkurtítása ellen.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták eredetileg 20 hetes szülési szabadságot szerettek volna, de kiegyeztek a 16 hétre vonatkozó kompromisszummal, ám az az Európai Néppárt elutasítása miatt lekerült a napirendről. Herczog Edit a fideszes képviselő, Szájer József előző napi kijelentésére utalva azt mondta, a határon túli magyarok problémáját valóban nem az EP-ben lehet megoldani, ellenben a magyar polgárok érdekei nagyon határozottan képviselhetők a fogyasztóvédelemben, az egészségügyben, a munkavállalásnál és a vállalkozásoknál.

Szájer József egy pénteki budapesti konferencián többi között arról beszélt, hogy Magyarország számára specifikus kérdés a határon túli magyarok ügye, ám az unió a gyakorlatban kevéssé tudja a kisebbségi jogokat érvényesíteni. A szombati EU-fórum házigazdája, Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő úgy vélte: a baloldal egyik "hendikepje", hogy a szocialista politikusok egymással és az emberekkel is szeretnek mindent megvitatni, amit sokan gyengeségnek gondolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását