2024. május 13. - Szervác, Imola

Jövő héten túlórázik az OGY

Jövő héten háromnapos ülést tart a Ház; kedden elkezdődik a jövő évi költségvetés részletes vitája, tízórás időkeretben. Erről Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke beszélt a házbizottság csütörtöki ülése után.
2008. november 13. csütörtök 12:55 - Hírextra
A házelnök felhívta a frakciók figyelmét arra, hogy legkésőbb a 24-ével kezdődő héten el kell kezdeni azoknak a törvényjavaslatoknak az általános vitáját, amelyeknek a tárgyalását még az őszi ülésszak alatt be akarják be fejezni.

A házelnök hozzátette: tárgyaltak a mulasztásos alkotmánysértésekről is, kiemelve a választókerületek átalakítását, illetve a közigazgatási hivatalok ügyét. Mint mondta, felhatalmazást kapott a házbizottságtól arra, hogy ezekről egyeztessen a kormánnyal, majd legyen ötpárti egyeztetés is.

Az Országgyűlés jövő hétre tervezett napirendjéből kiderül: hétfőn ismét tárgyal a Ház egy korábban leszavazott interpelláció bizottsági jelentéséről. Zárószavazás lesz többek közt a környezetvédelmi törvény módosításáról, a vasúti közlekedésről, a Magyar Fejlesztési Bankról szóló törvények módosításáról, valamint a takarékos állami gazdálkodásról szóló, úgynevezett költségvetési plafontörvényről.

A Ház elé kerül az ügyrendi bizottság MDF-frakcióról szóló állásfoglalása is, amely szerint Vas János kilépése, majd Lengyel Zoltán csatlakozása következtében a képviselőcsoport nem szűnt meg amiatt, hogy átmenetileg kilenc fővel működött.

Szerdán kezdi tárgyalni az Országgyűlés többek közt az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról, a családon belüli erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló, valamint a bűnüldöző szervek nemzetközi együttműködéséről, illetve a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvénymódosítási javaslatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását