2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP kíváncsi az SZDSZ álláspontjára

Az MSZP mindenről, így a szakértői kormányról is hajlandó tárgyalni az SZDSZ-szel, de elsősorban a liberális párt programjára kíváncsi - mondta Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök hétfőn a Klubrádió Kontra című műsorában.
2008. szeptember 8. hétfő 21:00 - Hírextra
"Mi mindenről leülünk (tárgyalni) az SZDSZ-szel, ha másért nem, hogy meghalljam, (...) mi a programjuk" - válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, szakértői kormányról tárgyalnak-e az SZDSZ-szel.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, amikor azt mondja mindenről tárgyalnak, abban benne van az is, hogy szakértői kormányról is."Meg fogjuk kérdezni, mit csinálna ez a kormány, kikből állna" - mondta a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az MSZP kíváncsi az SZDSZ álláspontjára is, például az adórendszerről, a kiadáscsökkentésről, amelyről nem elég annyit mondani, hogy legyen bátrabb és hitelesebb.

A politikus szerint az MSZP álláspontja ismert, elkészült a Megegyezés című program.
"Az nem járja, hogy ma a parlamentben egyetlen egy pártnak van széles politikai spektrumot, ügyeket felölelő konkrét mondanivalója" - vélekedett.

Hozzátette: lehet, hogy vannak erényei mellett fogyatékosságai is a programjának, de azzal szemben egyelőre nem lát mást, mint hatalmi, politikai szócsatát.Az MSZP és az SZDSZ csütörtökön egyeztet a lehetséges együttműködésről, miközben a liberális párt csak a szakértői kormányról tárgyalna.

Gyurcsány Ferenc a nap folyamán bejelentette azt is, hogy szeptember 27-re rendkívüli kongresszus összehívását javasolja azért, hogy a párt valamennyi szervezete vitassa meg a kialakult politikai helyzetet, és döntsön, a lehetséges irányok közül melyiket támogatja, és ennek képviseletére adjon mandátumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását