2024. május 17. - Paszkál

Még nincs influenzajárvány

Sikeres volt az influenza elleni idei védőoltási kampány, az ingyenesen adható oltást javarészt beadták, a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozóknak azonban az állam mindenképpen biztosítja az oltóanyagot - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorv
2008. november 13. csütörtök 12:58 - Hírextra
Az állam minden évben megvásárol 1,3 millió adag ingyenes védőoltást, a legtöbbet ebből 2004-ben használtak fel, akkor 1.159.579 ember kapott oltást, ami 89,2 százalékos felhasználási arányt jelent - ismertette Falus Ferenc.

A szakember hozzátette: oltóanyag van, a patikában nyolcféle védőoltás kapható, és a patikai forgalmat is folyamatosan figyeli a tisztiorvosi szolgálat.

Falus Ferenc közölte: az influenzavírust még nem mutatták ki magyar betegekben, járvány nincs, és felhívta a figyelmet arra, hogy még érdemes kérni az oltást, mivel a védettség 10-14 nap alatt alakul ki.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal célja, hogy az ország lakosságának csaknem húsz százaléka oltott legyen influenza vírus ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását