2024. április 27. - Zita

Szilivel egyeztetnek

A tavaszi ülésszak legfontosabb kérdéseiről, feladatairól egyeztet ma délelőtt Szili Katalin házelnök a pártok frakcióvezetőivel. Az Országgyűlés elnöke kedden az MTI-nek úgy fogalmazott: szeretné konszenzussal kezdeni a tavaszi ülésszakot.
2008. január 30. szerda 08:07 - Hírextra
A megbeszélés témái közt szerepel a parlament ülésezési rendjének átalakítására tett szocialista javaslat (amely szerint a jövőben kedden és szerdán lenne plenáris ülés), a visszaküldött egészségbiztosítási törvény újratárgyalása, a jogszabály népszavazással történő megerősítésére vonatkozó döntés, illetve az Alkotmánybíróság határozataiból adódó törvényalkotási feladatok.
Személyi kérdésekkel is foglalkoznak az egyeztetésen, többek között a Független Rendészeti Panasztestület felállításával, valamint az ombudsmanok, a médiakuratóriumok elnöksége, alkotmánybírók, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, illetve az Állami Számvevőszék alelnökei megválasztásának kérdésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását