2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fesztivál lett a Rablét előadásából

Decemberben lesz tíz éve, hogy Pintér Béla és Társulata bemutatta első produkcióját, a Népi rablétet. Az évforduló alkalmából szervezett Népi rablét Fesztiválon az alternatív színházi műhely november 7. és december 9. között szinte összes, eddig játszott
2008. november 7. péntek 19:52 - Hírextra
A társulat vezetője elmondta, hogy az egyhónapos fesztiválon Öl, Butít című darabjuk kivételével összes, eddig futott előadásukat eljátsszák. "A nem játszott darab helyett viszont tartunk egy munkabemutatót: A soha vissza nem térő című produkciónknak lesz egy előbemutatója december 6-án" - árulta el.

Az új darabról szólva a társulatban színészként és rendezőként is tevékenykedő Pintér Béla megjegyezte, az előadás zenei gerincét mozgalmi dalok adják, amelyek szövegeit azonban átírta. "A darab egy munkacsapatról szól, amely kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot, egy közel-keleti munkát. Ez a soha vissza nem térő lehetőség, rengeteg pénzzel. A cég azonban négyfős, és csak hárman mehetnek, ezért az egyik kollégát kigolyózzák a többiek. Innen indul a bonyodalom, többet nem árulok el róla..." - ismertette A soha vissza nem térő alaphelyzetét a társulat vezetője.

Pintér Béla beszámolója szerint az előadás nagyjából elkészült az elejétől a végéig. "Október 1-én tartottunk egy elő-előbemutatót, és már ekkor elég szépen működött, tehát a majdani előadásról eléggé pontos képet lehet kapni december 6-án. Persze a januári bemutatóig még várhatók változások. A decemberi előadáson nem lesznek jelmezek, és a díszlet, valamint a szcenika is csak jelzésszerűen lesz jelen, amolyan munkabemutató-hangulatra lehet számítani" - tette hozzá a rendező.

Mint elmondta, a fesztivált a névadó Népi rablét című darabbal fogják zárni, az új produkció előbemutatója után. Pintér Béla beszámolója szerint ezt a sorrendet nem tudatosan tervezték meg, de "jól hozta úgy a praktikum, hogy egymás mellé került a legújabb és a legöregebb darab".
A rendező szerint azért is volt fontos, hogy a Népi rablét legyen a fesztivál záróprodukciója, mert a darabot december 8-án és 9-én játsszák utoljára.

"Négy éve nagyon ritkán adjuk már elő, ezért talán megérett arra, hogy levegyük a műsorról. Ehhez persze hozzátartozik, hogy amikor 2004-ben meghívták a nyíregyházi Vidor Fesztiválra, ott elnyertük vele a legjobb előadás díját. A darab tehát a mai napig élő és érvényes, de annyi előadásunk van már, hogy le kell vennünk" - tekintett vissza a búcsúztatott produkcióra a társulat vezetője.

Az évad második felében A soha vissza nem térő lesz a társulat egyetlen bemutatója. "Sajnos muszáj spórolnunk, hogy ne csússzon ki a talaj a lábunk alól. Már márciusban elkezdjük próbálni azonban Az ellenünk vétkezők című új produkciónkat, amelynek októberben várható a bemutatója, majd a tervek szerint 2010 januárjában vagy februárjában jelentkezünk ismét új előadással" - beszélt a következő időszak terveiről a rendező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását