2024. május 5. - Györgyi

Megszépülnek az olasz stadionok

Silvio Berlusconi miniszterelnök kormánya törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben az olasz futballstadionok felújítására.
2008. november 7. péntek 20:00 - Hírextra
A tervezet kedvezőbb törlesztési feltételeket javasol azon klubok a részére, melyek önerőből - részben bankhitel igénybevételével - kívánnak belevágni saját arénájuk felújításába. A kormány azért kívánja támogatni a stadionok modernizálását, mert a húsz élvonalbeli csapat által használt létesítmény közül tizenhatnak az átlagéletkora 67 év.

"Olaszországban az 1990-es világbajnokság óta egyetlen új stadion sem épült és egyet sem újítottak fel, ezért itt az ideje a modernizálásnak" - mondta Luca Pancalli, az Olasz Olimpiai Bizottság alelnöke.
Az elképzelések szerint az európai mintát kívánják követni az olaszok is, az átalakított arénákban szabadidőközpontokat hoznának létre, melyek egész héten várnák a szurkolókat, a bevételekből pedig részesednének a komoly anyagi gondokkal küzdő klubok.

Az első két új stadion Torinóban és Siénában épül: a Juventus 105 millió euróért jut egy 40 ezres arénához. A törvénytervezet elfogadása esetén az élvonalbeli klubok közül az Udinese, Sampdoria és Palermo is belevágna egy új aréna építésébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását