2024. március 29. - Auguszta

Se pénz, se szükség, se alelnök

Az önkormányzati választások után két évvel alelnököt jelölne a 40 tagú Somogy Megyei Közgyűlés tíztagú Somogyért Egyesülete; a közgyűlés elnöke szerint nincs pénz újabb alelnökre, és nincs is szükség rá, ezért nem támogatja a kezdeményezést.
2008. november 6. csütörtök 18:32 - Hírextra
Ormai István frakcióvezetőnek küldött válaszlevelét Gelencsér Attila (Fidesz) csütörtökön az MTI-hez is eljuttatta.Ebben, hivatkozva Gyenesei István Comitatus Önkormányzati Szemle októberi számában megjelent nyilatkozatára, azt írta: osztja az önkormányzati miniszter azon véleményét, miszerint Magyarországon túl sok megyei alelnök van hivatalban.

Gelencsér Attila levelében kitért arra is, hogy "az elmúlt két év korábban soha nem látott nehézségeket hozott a Somogy Megyei Önkormányzat életében", ám a kihívásokra sikerült megfelelő választ adni.

A "mentőakció" sikeres volt, az önkormányzat helyzete a kormányzati megszorítások és a körülmények ellenére is stabilizálódott, fejlesztéseket kezdtek el - hangsúlyozta a közgyűlés elnöke, hozzátéve: "mindezt bizonyítja, hogy a Közgyűlés vezetése működött, az Elnök munkáját legjobb tudásuk szerint mindenben segítő két alelnökkel összeszokott csapatként dolgozott". (Jelenleg egy fideszes és egy szocialista alelnöke van a közgyűlésnek.)

Egy új, harmadik (somogyértes) főfoglalkoztatásban álló alelnök beállítása nem szolgálja a Somogy Megyei Önkormányzat érdekeit - szögezte le Gelencsér Attila, aki úgy vélekedett: "egy új főállású alelnök súlyos költséget jelent a somogyi polgároknak". A kezdeményezés pedig szerinte nem Somogy megye, hanem a Somogyért Egyesület érdekeit szolgálja.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, a megyei közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatában (SZMSZ) rögzítették, hogy mind a három frakció jelölhet főállású alelnököt, ám a 20 tagú Fidesz frakció csak a tíz tagú MSZP jelöltjét támogatta, a Somogyért Egyesület jelöltjét, Gyenesei István korábbi közgyűlési elnököt a frakció többszöri kísérlete ellenére sem sikerült elfogadtatni a Fidesz többségű testülettel, az elnök nem terjesztette a közgyűlés elé a jelölését.

Feigli Ferenc, az MSZP frakcióvezetője az MTI megkeresésére elmondta: erről a kérdésről a Fidesz frakció nem egyeztetett velük, ám a korábbi álláspontjuk nem változott, azaz a megye érdekében fontos és szükséges a három frakció együttműködése. Ahogy eddig, most is azt képviselik, hogy a közgyűlésben résztvevő mindhárom oldal adjon alelnököt - tette hozzá.Ormai Istvánt, a Somogyért Egyesület frakcióvezetőjét az MTI-nek nem sikerült elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását