2024. április 19. - Emma

Békés megye jár el a szegedi közgyűlés ügyben

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság jár el a szegedi megyeházán szeptember 24-én Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök és Csonkáné Balda Ilona főjegyző között történtekkel kapcsolatban tett feljelentés ügyében - közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr
2008. november 5. szerda 12:21 - Hírextra
A közgyűlési elnök és a főjegyző között a megyeházán egy szakmai kérdésben indulatos vita alakult ki. A két érintett ügyvédeik jelenlétében megfogalmazott közös nyilatkozata szerint a történtekről azonban "a valóságtól igen távolálló" sajtóhírek jelentek meg. Nem ütött meg senki senkit, nem volt pofon, nem kellett senkit a földről felsegíteni és a főjegyző sem kiáltott segítségért - mondta korábban Magyar Anna.

Az eset kapcsán az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakció az elnök lemondását követelte, majd fegyelmi eljárás megindítását javasolta. Az ügyben a frakció egyik tagja tett feljelentést október 7-én az ügyészségen.

Az ügyészség illetékesség és hatáskör hiányában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra továbbította az ügyet, a megyei kapitányság azonban elfogultságot jelentett be, ezért jelölte ki az ORFK a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot eljáró hatóságként.

Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a határozatot szerdán kapták meg, így érdemi tájékoztatást az ügyben csak később tud adni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását