2024. május 8. - Mihály

Fóti önkormányzati botrány

Újabb fejezetéhez érkezett a fóti önkormányzat körüli botrány. Miután a bíróság sorozatos törvénytelenségek elkövetése miatt jogerősen felmentette a polgármestert, a helyi erők már megválasztották polgármesterjelöltjeiket, de még messze nem biztos, hogy a
2008. november 5. szerda 06:55 - Hírextra
A Fidesz elnöksége nevében ugyanis Deutsch Tamás kabinetvezető a napokban arról tájékoztatta a fóti szervezetet, hogy a következő választmányi ülésen fel akarják oszlatni őket - olvasható a lapban.
A Népszabadság szerint Deutsch Tamás levelében azzal indokolja a feloszlatást, hogy a helyi Fidesz-frakció kettészakadt. A lap ugyanakkor azt írja, hogy név nélkül megszólaló helyi fideszes forrásaik arra engedtek következtetni, hogy a pártközpont egyik "Deutsch-közeli támogatottjának" készítik elő a fóti polgármesteri széket.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Fidesz fóti pártelnökével a hét végén találkozik Kövér László és Kubatov Gábor.

A lap ismertetése szerint a sok szálon futó történet egyik kiindulópontja a fóti fideszes polgármester, Szent-Iványi Géza elmozdítása tisztségéből. Őt nemrégiben a Fővárosi Ítélőtábla hetvenkétrendbeli, folyamatosan elkövetett törvénysértés miatt felmentette, pontosabban: kimondta szakmai alkalmatlanságát. A volt polgármester ellen büntetőper is folyik, amelyben első fokon kétrendbeli hűtlen kezelés miatt már pénzbüntetést kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását