2020. szeptember 28. - Vencel

MTV: jogellenes a jogkörkorlátozás

Jogellenesen korlátozta a Magyar Televízió (MTV) ügyvezetőjének szerződéskötését múlt héten a közmédiumot felügyelő kuratórium elnöksége - állapította meg szerdai ülésén a közalapítvány ellenőrző testülete (ET).
2008. november 5. szerda 12:25 - Hírextra
Jaczkovics László ET-elnök közlése szerint annak alapján hozták meg döntésüket, hogy a médiatörvény, amely előírja, hogy 300 milliós összeghatár fölött előzetesen jóvá kell hagyatnia a szerződéseket a menedzsmentnek, nem ad lehetőséget e limit változtatására.

Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezetője - és egyetlen alelnöke - az MTI érdeklődésére azt közölte: még a nap folyamán levélben kéri a kuratóriumi elnököt, hogy az általa vezetett testület mihamarabb vizsgálja felül az ET által kifogásolt döntést.

Múlt szerdán döntött - többségi szavazással - úgy az MTV kuratóriumi elnöksége, hogy korlátozza az engedélye nélkül köthető szerződések értékhatárát, és gyártási, valamint filmbeszerzési megállapodások esetében a médiatörvényben előírt 300 milliós összeg felére szállítja le azt.
A testület fideszes és kereszténydemokrata tagjai már másnap közleményben tiltakoztak a történtek ellen, és jelezték, a közalapítvány ellenőrző testületéhez fordulnak az ügyben.

Czeglédi László, a kuratórium elnöke azzal magyarázta az előző napi döntést: "alelnöke van a Magyar Televíziónak, és ezt másképpen kell értelmezni". Kérdésre válaszolva emlékeztetett arra: korábban is alkalmaztak efféle megkötést, ha ügyvezető irányította a társaságot, akadt amikor 50 milliós, de olyan is, hogy 25 milliós értékhatárt szabtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását