2024. április 25. - Márk

Hiller nem akarja a felsőoktatás privatizációját

Az oktatási tárca vezetője támogatja a felsőoktatási vagyongazdálkodás korszerűsítését, de elutasítja azt, ami a feltételezett privatizációt segíti elő. Erről a miniszter a Budapesti Gazdasági Főiskolán beszélt szerdán a fővárosban.
2008. november 5. szerda 12:28 - Hírextra
Hiller István - az oktatási tárca tájékoztatása szerint - beszédében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél évtized alapvető, döntően mennyiségi változásokat hozott a felsőoktatásban: a hallgatói létszám megnégyszereződött. Ugyanakkor szerinte a mennyiségi változások nem mehetnek a minőség, a kvalitás kárára. Önmagában a diploma nem ér semmit, a mögötte lévő valós tudást értékelik a világban, az Európai Unióban. A jelen a minőségről, kvalitásról szól - jelentette ki a miniszter.

Hozzátette: ennek kereteit, lehetőségeit az államnak kell biztosítania.A miniszter kifejtette: a transzatlanti világ minden szegletében megváltozott az állam szerepe. Ez a megváltozott, korszerű, modern szerep új feladatokat is jelent.

Az az erős állam, amely hatékony, szolgáltató, világosan felméri az igényeket, és a feladatokat magas színvonalon képes végrehajtani – mondta a szakminiszter. Hozzátette: az oktatáspolitikának a megfelelő keret, a lehetőség, a finanszírozás kialakítása a feladata, és a tárca partnerséget kínál a felsőoktatási intézmények vezetőinek.

Hiller István kitért arra is: az elmúlt években korszerűsítették a felsőoktatás szerkezetét, finanszírozását, infrastruktúráját, valamint a minőségbiztosítást, 125 milliárd forintot fordítottak infrastruktúra-fejlesztésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását