2024. április 19. - Emma

20 ezer forintot kapnak a közszféra dolgozói

December 5-én valamennyi közintézményi dolgozónak bruttó 20 ezer forint keresetkiegészítés jelenik meg a számláján. Erről született megállapodás tegnap az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén - írta a keddi Népszabadság és a Világgazdaság.
2008. november 4. kedd 07:09 - Hírextra
A Népszabadság szerint a kompenzáció része a kormány és a közszolgálati sztrájkbizottság közt két éve született megállapodásnak, amely szerint ebben az évben szinten tartják a közszféra munkavállalóinak reálkeresetét.

A 690 ezer közalkalmazott és köztisztviselő pótlólag megkapja az idei tényleges ötszázalékos bérfejlesztés és a várható 6,4-6,5 százalékos infláció közötti különbséget. 2008-ban ez már a második keresetkiegészítés lesz a közintézményeknél, júliusban ugyanis már kaptak bruttó 15 ezer forint kompenzációt - olvasható mindkét lapban. A közszolgálati sztrájkbizottság mindazonáltal tegnap levélben tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a grémium felújította két éve felfüggesztett tevékenységét, hogy a sztrájkbizottság keretében folytassák a további tárgyalásokat a kormány által tervezett megszorító intézkedésekről, így a jövő évi béremelésük és a 13. havi illetményük befagyasztásáról - írta a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

RTom
2008. november 4. 17:20
Kedves újságírók!

Kinek jelenik meg "bruttó 20ezer a számláján"?
Senkinek!!!
Gondolkozni kellene, mert számlára csak a nettót utalják, ami egyébként igen kevés lesz!!!!

Több figyelmet és komolyságot kérnék az ilyen híreknél!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását