2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem finanszírozzák tovább a régió brüsszeli irodáját

A Vas Megyei Közgyűlés úgy döntött, ezután nem vállal részt a régió brüsszeli irodájának fenntartásában - írta szerdai számában a Vas Népe.
2008. február 20. szerda 09:30 - Hírextra
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kezdeményezésére a régió megyei önkormányzatai, valamint megyei jogú városai úgy határoztak, hogy közösen irodát nyitnak és tartanak fenn Brüsszelben. A nyugat-dunántúli képviselet 2005 júliusától működik, a működtetésre a partnerek szindikátusi szerződést kötöttek egymással. Ezt a szerződést mondja fel a zalai közgyűlés után most a Vas megyei is.

A működtetési költségekhez a fenntartók évente 5-5 millió forinttal járultak hozzá, ennek a kötelezettségének Vas Megye Önkormányzata 2007 december 31-ig eleget is tett, ez év elejétől azonban a szerződést felbontotta.

Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a lapnak nyilatkozva elmondta: nem a képviselet tevékenységével volt gond. A gazdasági szempontok mellett azonban más tényezők is vezérelték döntésüket. A három megye közgyűlési elnöke szavai szerint úgy érzi, hogy a regionális tanács elnöke a nemzetközi kapcsolatokban nem kezeli partnerként a megyéket. Példaként említette a régióelnök és Hans Niessl tartományfőnök közötti csúcstalálkozót, amely a megyei közgyűlési elnökök nélkül zajlott.

Ha pedig ez így van, akkor finanszírozza a regionális tanács a régiós nemzetközi kapcsolatait, köztük a brüsszeli képviselet működését - fogalmazott Kovács Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását