2024. április 27. - Zita

Két űrhajós az űrállomáson szavaz

Michael Fink és Gregory Shemetoff amerikai űrhajósok kedden több mint 350 kilométeres magasságban, a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) szavaznak az amerikai elnök- és kongresszusi választásokon.
2008. november 4. kedd 07:04 - Hírextra
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA félévszázados fennállása alatt asztronauták mindössze négy alkalommal szavaztak a világűrből. Erre egy 1997-ben Texas szövetségi államban elfogadott törvény alapján van lehetőségük. Abban az évben David Wolf a Mir orosz űrállomásról küldte el szavazólapját - mondta el a space.com internetes hírportálnak adott interjúban Nicole Cloutier-Lemasters, a houstoni repülésirányítási központ szóvivője. A másik három űrbeli szavazó Michael Lopez-Alegria, Clayton Anderson és Leroy Chiao volt.

A törvény értelmében a világűrben tartózkodó űrhajósok két texasi szavazókörben adhatják le voksukat, amelyekhez Houston is tartozik. Fink és Shemetoff a repülésirányító központ közreműködésével elektronikus úton kapja meg a szavazólapot, amelyet egy elektronikus levélben elküldött jelszó segítségével nyithat meg és szavazhat. A szavazatokat ezután visszaküldik a központba, amely eljuttatja a választási bizottsághoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását