2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb képviselő az SZDSZ-ben

John Emese indul az SZDSZ színeiben a fővárosi IX. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztáson - jelentette be Fodor Gábor pártelnök és a jelölt közösen hétfőn Budapesten, a párt ügyvivő testületének ülése után tartott sajtótájékoztatón.
2008. november 3. hétfő 12:06 - Hírextra
John Emese korábban a szabad demokraták Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének volt az elnöke, jelenleg a párt fővárosi frakcióvezetője.

Fodor Gábor közölte, hogy a párt ügyvivő testülete mellett a szabad demokraták IX. kerületi csoportja is John Emesét jelölte országgyűlési képviselőnek.

Az öt éve a kerületben élő John Emese arról beszélt, hogy a liberális párt váratlan helyzetbe került, mert nem számítottak Gegessy Ferenc lemondására.

A képviselőjelölt azt mondta a kampányról, hogy azt szeretné, karácsony és szilveszter idején a lakosság minél kevesebb politikai üzenettel találkozna.

Kiemelte, hogy a liberális párt fővárosi frakcióvezetőjeként olyan budapesti kérdésekkel is foglalkozni szeretne, amelyek összefüggenek az országos politika kérdéseivel. Ezek között említette a közterületen való cigarettázás, a szemetelés vagy a graffitik problémáját.

A IX. kerületben azért írtak ki időközi választást, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról és kilépett a pártból is. A ferencvárosi 12-es országos egyéni választókerületben élők január 11-én szavazhatnak Gegesy Ferenc utódáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását