2024. április 25. - Márk

Pályakezdő? A jövőképe aggasztó!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint ma a fiatalok tanulmányaik befejeztével nem a munkával, hanem a munka keresésével kénytelenek megismerkedni, és a kormány a válságot saját tehetetlenségének elfedésére használja.
2010. április 1. csütörtök 11:50 - HírExtra
Rétvári Bence, a párt országgyűlési képviselője és Fülöp Attila, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség gazdasági munkacsoportjának elnöke csütörtöki közös állásfoglalásában kiemelte: a Bajnai-kormány a gazdasági válság megoldására tett intézkedéseit sikeresnek látja, holott a munkanélküliségi ráta 2002 óta folyamatosan tartó növekedési üteme az elmúlt időszakban még tovább emelkedett.

Az MSZP-kormány szerint a sikeres válságkezelés abban áll, hogy a munkanélküliek száma "csak" 46 százalékkal emelkedett az elmúlt két évben - írták.

A kereszténydemokrata politikusok utalnak a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérésére is, eszerint a munkanélküliségi ráta 2010. februárjában elérte a 11,4 százalékot, ami azt jelenti, hogy hazánkban jelenleg 478 ezer fő munkanélkülit tartanak nyilván.

Különösen nagy problémának látják a legfiatalabbak (15-24 év) körében Magyarországon mért 27,5 százalékos munkanélküliségi rátát. Ezt az EU 27 tagállama közül csak öt állam múlja alul, azaz nem pusztán a munkanélküliek magas száma, de kiemelten az ifjúság pályakezdésének ellehetetlenülése is igen aggasztó jövőképet hordoz magában - fejtették ki.

"Az MSZP kormány a szakmai kormányzás helyett hatalmát propaganda célokra, a választási kudarc enyhítésére igyekszik felhasználni jelenleg is. Ehelyett több támogatást kellene nyújtani a fiatalok pályakezdéséhez, mert csak így biztosított Magyarország hosszú távú jövője." - zárta állásfoglalását a két kereszténydemokrata politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását