2024. május 13. - Szervác, Imola

Híres emberek kutyákkal fotózkodnak

Többek között Presser Gábor, Novák Péter és Alföldi Róbert is elvállalta, hogy képek készüljenek róluk ebtelepi kutyák társaságában. A fotók fali- és asztali naptárban szerepelnek majd és jótékony célt szolgálnak.
2008. november 3. hétfő 12:10 - Hírextra
A fotózást az idén létrejött Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezte, amely az Illatos úti Ebrendészeti Telepre bekerült kóbor kutyák életkörülményeinek javítását és örökbefogadási esélyeinek növelését tűzte ki célul.

Az állatvédő szervezet több neves embert is megkeresett, hogy elvállalná-e a közös fotózást egy ebtelepi kutyával. Igent mondott a felkérésre Alföldi Róbert, Azurák Csaba, Bánhidi Petra és Czene Attila, Cseke Katinka, Falusi Mariann, Für Anikó, Kecskés Karina, Kőbán Rita, Lang Györgyi, Novák Péter, Ónodi Eszter, Popper Péter, Presser Gábor, a Roll-Dance kerekesszékes tánccsoport két tagja, Vanyi Tibor és partnere, valamint Vasvári Csaba.

A neves személyiségeket a kutyákkal együtt Katkó Tamás fotóművész fényképezi le. A fotózás hétfőn kezdődött el egy budapesti fotóstúdióban.

A képek fali- és asztali naptárban szerepelnek majd, amelyeket az alapítvány kiemelt támogatói vásárolnak meg, és partnereiknek ajándékozzák el az év végén. Előzetesen 600 fali- és 20 ezer asztali naptárra van igény - mondta az MTI-nek Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

Az alapítvány most arra gyűjt, hogy az Illatos úti Ebrendészeti Telep külső kenneleibe gumiszőnyeg kerüljön, hogy a kutyáknak ne kelljen a hideg betonon tölteniük a téli napokat. A hőszigetelő réteg beszerzése és felragasztása egymillió forintba kerül.

A telepre évente mintegy 3500 kutya kerül be. Egy részük kóbor-, másik részük pedig a gazdájuk által leadott, megunt kutya. Mivel a telepen 94 férőhely van, helyhiány miatt a 95. ebet csak úgy tudják befogadni, ha egy régebbi lakót elaltatnak.

A Vigyél Haza Alapítvány azt szeretné, ha minél kevesebb kutya számára lenne végállomás az Illatos út. Ezért augusztus 10-én örökbefogadó napot szervezett, amelyen egy hét alatt 120 kutya talált gazdára. Azóta ismét szinte teltház van a telepen, 80 kutya vár sorsára - közölte Kozma Tamás telepvezető, a Vigyél Haza Alapítvány kuratórium elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását