2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem lesz több bakancsos pucértúra az Alpokban

A svájci választópolgárok törvényi tiltást eszközöltek ki az Alpokban való pucértúrázás ellen, mely a festői tájakon évek óta nagy népszerűségnek örvend.
2009. április 27. hétfő 13:59 - Biga
Appenzell kanton választói a nyilvánosan megrendezésre kerülő éves összejövetelükön határoztak a nudizmus betiltása mellett azután, hogy a zömében német állampolgárságú túrázók pucérkodása lassan teljesen gátja vesztett módon rondít a helyi tájképbe. A választók által megfogalmazott tiltás értelmében a nudizmus akár 200 svájci frankra (kb. 39 ezer forint) is büntethető.

A német „fenékvillantók” majdnem menetrend szerint érkeztek idén is, a „vissza a természetbe” mozgalomnak általában a későtavasztól-koraőszig terjedő időszakban van idénye. Az egyedül zoknit és túrabakancsot viselő meztelen vendégeket lakossági bejelentéseken keresztül fogják lefülelni.

A kormánynyilatkozat szerint: „a lakosság reakciója egyértelműen bebizonyította, hogy a nudizmus egy széles körben zavaró és irritáló jelenség”. A szégyentelen viselkedést német weboldalakon csak úgy szponzorálják, hogy a pucértúrázás egy „különleges természetélményt ad, melyen keresztül a szabadság és egészség személyes közelségbe kerül”. Az érvek legvégén arról olvashatunk, hogy a nudista természetjárásnak az Alpokban, antik gyökerei vannak.

A német oldalak Svájcon kívül, úti célként jelölik meg Franciaország legszebb vidékeit és Németországot is. A nyilvános meztelenség ezeken a helyeken is komoly hagyományokkal bír, már a 18. században is létezett egy mozgalom, melyet „szabad test kultúrának” hirdettek a támogatói. A németek pechjére a konzervatív Svájcban a nudizmus fele ennyire sem népszerű.
Forrás: HírExtra / Yahoo! NEWS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását