2024. május 5. - Györgyi

Lakatok őrzik a szerelmet

Ezentúl Budapesten is lakattal állíthatnak emléket szerelmüknek a párok: az Erzsébet téri parkban a szerelmesek fája díszkerítése ugyanis kimondottan arra a célra készült, hogy lakatot kattintsanak rá.
2008. október 21. kedd 14:46 - Hírextra
A romantikus találkahelyet pécsi mintára hozták létre a Randivonal nevű társkereső portál működtetői, kivitelezését pedig a Főkert Zrt. szakemberei végezték. A kezdeményezők szándéka szerint a szerelmesek fája a párok zarándokhelyéül szolgál majd és hamarosan olyan sok lakat lesz rajta, hogy újabb fát kell ültetni.

Az első lakatot Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és felesége helyezte fel a fát védő díszrácsra.
A Főkert Zrt. azért állt a kezdeményezés mellé, mert szeretné feleleveníteni azt a hagyományt, hogy az első randevúk színhelye lehet egy-egy park vagy liget.

A legnagyobb magyar internetes társkereső a fa ültetésével és a díszráccsal arra a társadalmi jelenségre is szeretné felhívni a figyelmet, hogy miközben másfélmillió egyedülálló felnőtt keresi a párját Magyarországon, az ismerkedés hagyományos színterei fokozatosan átalakultak.

A szerelmesek fájának keddi avatóján Weiler Péter, a Randivonal vezetője elmondta: a 25 éven felüliek számára már nincsenek klasszikus házibulik, kevesebb a félhomályos presszó, így alig van hely, ahol ismerkedni tudnának az emberek. Sokaknak az online társkeresés jelent megoldást.

A közkeletű vélekedéssel ellentétben az internetes párkeresés nem a legfiatalabb korosztályra jellemző: a Randivonalon regisztráltak átlagéletkora 36 év. Ma már nem jellemző az sem, hogy az online társkeresés pusztán virtuális elfoglaltságot jelent: a férfiak 62, a nők 70 százaléka az internetes ismerkedés után valóban találkozik is levelezőpartnerével. A statisztikák szerint tízből négy társkeresőnek három hónapon belül sikerül megtalálnia párját és egyre több ismerkedés végződik tartós kapcsolattal, sőt házassággal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását