2024. május 2. - Zsigmond

Elárverezik Che Guevara haját

Árverésre bocsátja Ernesto "Che" Guevara néhány hajfürtjét csütörtökön Dallasban egy volt CIA-ügynök, aki 40 évvel ezelőtt részt vett a forradalmár tőrbe csalásában, majd kivégzésében. Az aukció híre már korábban felháborodást váltott ki a világban, tilta
2007. október 24. szerda 12:59 - Hírextra

Gustavo Villoldo, az amerikai titkosszolgálat egykori, kubai származású embere a Guevara holttestéről szerzett hajfürtök mellett ugyancsak áruba bocsát több róla készült fotót, valamint ujjlenyomatának digitalizált változatát. "Che" kezeit annak idején halála után levágták gyilkosai, és a megcsonkított holttestről készült képek bejárták a világot. A dallasi Heritage Auction Gallery nem árulta el, hogy az ujjlenyomatok még a kéz levágása előtt vagy már utána készültek-e.
E morbid trófeák kikiáltási ára 100 ezer dollár.

Villoldo a mai napig Guevarát olyan banditának tekinti, akit meg kellett ölni. Állítása szerint azért vette magához "Che" fürtjeit és ujjlenyomatát, hogy bizonyítsa feletteseinek: teljesítette küldetését.

Ernesto "Che" Guevarát 1967. október 8-án fogták el a bolíviai La Higuerában, majd másnap kivégezték. Holttestét 1997-ben találták meg egy bolíviai tábornok vallomása nyomán, ezután Kubába szállították és Santa Clarában díszsírhelyen temették el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását