2024. május 17. - Paszkál

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a férjét hasba szúró nőt

Jogerősen két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a földeáki asszonyt, aki dulakodás közben egy bicskával hasba szúrta férjét; a férfi belehalt sérüléseibe.
2008. október 21. kedd 14:42 - Hírextra
Az alkalmi munkákból élő 47 esztendős vádlott házasságban élt a férfivel, s velük lakott két közös gyermekük, valamint a vádlott korábbi házasságából származó gyerek Földeákon. A házaspár alkoholizáló életmódot folytatott, napi rendszerességgel ittak, ebből fakadóan gyakran vitáztak, veszekedtek.

A házastársak 2007. május 11-én már reggel elkezdtek italozni, így délutánra mindketten súlyos fokú alkoholos állapotba került. A férfit emiatt hazaküldték munkahelyéről, hazaérkezése után lefeküdt aludni. Amikor felébredt, szóváltásba keveredett fiatalkorú lányával, s a vita hevében a megmarkolt egy bicskát, amivel hadonászni kezdett.

Az asszony ezt észrevette, férjéhez lépett, s a házastársak dulakodni kezdtek. A nő kicsavarta a férfi kezéből a kést, majd - a vizsgálat során pontosan meg nem állapítható módon - egyszer hasba szúrta őt. A helyszínre kihívott mentősök a szakszerű ellátás ellenére sem tudták a már eszméletlen férfi életét megmenteni.

A táblabíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek az asszonyt, megváltoztatva ezzel az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését, amely halált okozó testi sértés miatt marasztalta el a vádlottat. Az ítélőtábla a korábban kiszabott három év börtönbüntetést is mérsékelte.

Hegedűs István tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, minden körülményt figyelembe véve a vádlott testi sértési szándéka nem állapítható meg. Az asszony gondatlan emberölés vétségében mondható ki bűnösnek, mivel a dulakodás közben fel kellett volna ismernie, cselekménye akár halálos következménnyel is járhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását