2024. május 16. - Mózes, Botond

MSZP-s szépkorúak

Tizen vehették át az MSZP nyugdíjastagozatának ünnepségén szombaton a Szépkorúakért érdemérmet Budapesten a Duna-palotában.
2008. október 18. szombat 15:24 - Hírextra
A kitüntetés a nyugdíjasokért és az időskorúakért kifejtett kimagasló és áldozatkész munka elismeréseként olyan személyeknek adományozható, akik a párt szervezetében, annak tagozatában kimagasló, példaértékű tevékenységet folytatnak - hangzott el az ünnepségen.

"Egy ország életében meghatározó, hogyan viszonyul az időskorúakhoz. A baloldal elkötelezett irántuk" - mondta Simon Gábor, a párt választmányának elnöke üdvözlő beszédében. A világon becslések szerint 600 millió időskorú ember él, Magyarországon minden ötödik ember számít annak, s arányuk folyamatosan növekszik. Fontos, hogy a társadalom minél nagyobb mértékben támaszkodjon az időskorúak tapasztalatára, tudására - tette hozzá.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter azt hangsúlyozta, hogy "attól, hogy valaki befejezte aktív munkásságát, még jogosult arra, hogy a társadalom gyarapodásából részesedjen, aktív és teljes életet élhessen".

Szólt arról, hogy a nyugdíjas társadalom mindig számíthatott és számíthat a baloldali kormányok szolidaritására, így van ez a mostani pénzügyi világválság idején is. Az idősekkel nem csak a kormánynak kell foglalkoznia, hanem ez kötelessége a társadalom minden szereplőjének - tette hozzá a miniszter.

A Szépkorúakért érdemérem odaítéléséről a helyi tagozatok javaslatai alapján az MSZP országos nyugdíjastagozata dönt.

Az idei tíz kitüntetett: Korózs Lajos szociális és munkaügyi államtitkár, az idősügyi tanács titkára, Máténé Stachó Margit, Tusjak Györgyné, Kiskövi György, Duchai Józsefné, Böszörményi Ernő, Lippai Erzsébet, Óváriné Orosz Erzsébet, valamint Horváth Lajos és Gaál Lajos, akik posztumusz kapták meg az elismerést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását