2024. május 6. - Ivett, Frida

Már a törvénymódosításokon dolgozik a Fidesz

A Fidesz jogászai és közgazdászai már dolgoznak azokon a törvényjavaslatokon, amelyeket a párt március 10-én benyújt a parlamentnek annak érdekében, hogy se a háziorvosok, se a felsőoktatási intézmények bevételei ne csökkenjenek - mondta a Fidesz elnöke a
2008. február 18. hétfő 07:41 - Hírextra
"Azonnal be fogjuk nyújtani március 10-én a parlament elé azokat a törvényjavaslatokat, amelyek rendezik ezeket a kérdéseket. (...) A jogászok és a közgazdászok már dolgoznak ezeken a törvényjavaslatokon" - közölte Orbán Viktor arra a felvetésre reagálva, hogy a felsőoktatási intézmények és a háziorvosok tartanak attól, hogy az eredményes népszavazás miatt csökken majd a bevételük.

Orbán Viktor közölte: szeretné megnyugtatni a házorvosokat és az egyetemeket, hogy a sikeres népszavazás miatt nem lesz kevesebb bevételük. Bár a kormány az ellenkezőjét állítja, de "nekem meggyőződésem, hogy ha az emberek úgy döntenek, hogy nincs vizitdíj és nincs tandíj, akkor az állam nem mondhatja, hogy (...) kevesebb pénz van, hanem meg kell oldani egy problémát" - jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette: az államnak működtetnie kell egy korszerű felsőoktatást, és egy mindenki által elérhető egészségügyet.

Arra a kérdésre, hogy eredményes népszavazás esetén mi történik a következő két évben, Orbán Viktor azt mondta: azt soha nem rejtették véka alá, hogy a jelenlegi válsághelyzetre igazi megoldásnak az előrehozott választásokat tartanák. Hozzátette: a következő két évben a jövőről kell világosan, egyértelműen beszélni, terveket készíteni, és minél több embert bevonni ebbe a munkába. Nem egyszerűen csak a kormány hibáira kell rámutatni, hanem világossá kell tenni azt, milyen jövőt szánunk Magyarországnak.

"Új irányra van szükség, változásra van szükség, és a változást rajtunk keresztül - jó eszközként használva bennünket - tudja elérni Magyarország" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arra a megjegyzésre, hogy felmérések szerint ma nincs igazi kormányváltó hangulat, Orbán Viktor azt mondta: "találgatásra csak találgatást tudnék szembe helyezni, nem hiszem, hogy ez vezetne valahova".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását