2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Demján szerint most nem jöhet adócsökkentés

Nem halogatható az adócsökkentés, de most a "tűzoltás" miatt nem lehet ezt meglépni - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke szombaton az MTI-nek.
2008. október 18. szombat 15:29 - Hírextra
"Nem lenne halasztható, csak most ezt nem lehet megtenni. Napról-napra él az állam, hogy fizetőképességét megőrizze. Tűzoltás van" - mondta Demján Sándor az MTI-nek a nemzeti csúcson. Hozzátéve: sem adócsökkentésre, sem adónövelésre nincs mód a jelenlegi helyzetben.
Az üzletember szerint egyrészt kiadáscsökkentésre van szükség, másrészt fenn kell tartani a fizetőképességet, csak ezt követően jöhet az adócsökkentés.

Demján Sándor arról is beszélt: nem szabad lelkesen üdvözölni, hogy ötmilliárd euró hitelt kapott Magyarország az Európai Központi Banktól (EKB). A magyar állampolgároknak ugyanis ezt hosszú éveken keresztül kell visszafizetniük, ráadásul megvan a veszélye annak is, hogy ez a pénz külföldi spekulánsokhoz kerül, ha az állam a mostani formában védi a forintot - vélte az üzletember.

Az MTI kérdésére Demján Sándor kiemelte ugyanakkor: nem bizonytalanítja el a befektetőket az, hogy Magyarország megállapodást kötött a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), a befektetők számítottak erre.
Szombaton Veres János pénzügyminiszter is arról beszélt, hogy továbbra is jó ötletnek tartja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megkeresését. Az ezzel kapcsolatos sajtóvisszhang nem bizonytalanítja el a befektetőket - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc a héten jelentette be, hogy Magyarország elsőként szerezte meg a régióban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatását azért, hogy azt "ne kelljen soha igénybe venni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását