2024. május 5. - Györgyi

Magyar kisfiú rajza kerül 50 ezer képeslapra

Egy 14 éves mozgássérült magyar kisfiú rajza kerül egy német bank karácsonyi üdvözlőlapjára, amely 50 ezer példányban jelenik meg.
2008. október 16. csütörtök 17:04 - Hírextra
A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete csütörtökön festőversenyt rendezett 33 óvodás és 15 iskolás neveltjének a német Oberbank AG támogatásával. A mozgássérült gyerekek zsírkrétával, színes ceruzával és festékkel készíthették el alkotásukat, amelynek témája a karácsony volt.

A verseny győztese Paulik Ferenc 14 éves tanuló lett, aki kerekesszékkel közlekedik és nem tudja használni a kezeit, ezért a fejére erősített eszköz segítségével készítette el a téli tájat ábrázoló alkotását - mondta az MTI-nek Kocsis Ágnes, a nevelőintézet pr és marketing munkatársa.

A magyar kisfiú rajza a támogató banknak köszönhetően karácsonyi üdvözlőlapra kerül, amely 50 ezer példányban jelenik meg és pénzintézet üzleti partnereinek küldi el a világ számos pontjára.
A rajzokat a nevelőintézet rajztanárai, munkatársai és a bank képviselői mellett Fark László mozgássérült képzőművész értékelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását