2024. május 2. - Zsigmond

A tisztújító kongresszus összehívásáról döntenek

A jövő évi költségvetésről tárgyal vasárnap az MSZP választmánya, amely a párt tisztújító kongresszusának időpontjáról is dönt - mondta Simon Gábor, a testület elnöke csütörtökön az MTI-nek.
2008. október 16. csütörtök 17:00 - Hírextra
A "párt parlamentjének" ülésén Veres János pénzügyminiszter tájékoztatót ad a jövő évi költségvetés tervezett tartalmáról - közölte.

Simon Gábor elmondta, hogy a választmány várhatóan összehívja az MSZP tisztújító kongresszusát.
Ezzel összefüggésben Lamperth Mónika elnöki kabinetvezető kedden az MTI-nek azt mondta: az MSZP országos elnöksége azt javasolja a választmánynak, hogy 2009. március 21-22-re hívja össze a párt tisztújító kongresszusát.

A választmányi elnök elmondta azt is, hogy a testület konzultál a párt most elkészült, Haza és haladás A XXI. századi magyar szociáldemokrácia című ideológiai programjáról. A vitaanyagot Hiller István, a párt alelnöke terjeszti a választmány elé - jegyezte meg.

Simon Gábor közölte: szeretné, hogy ha a választmány elfogadna egy felhívást 1956 méltó megünnepléséről.

"Tegyük félre azokat a történelmi és aktuálpolitikai nézeteket, amelyek eddig megosztottak bennünket, s adjuk meg a nemzeti ünnep méltóságát, az emelkedett ünneplés lehetőségét" - fogalmazott. Mint mondta, azt szeretnék elérni, hogy a nemzeti ünnep békés legyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását