2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány csak beszél kormányzás helyett

A miniszterelnök csak szerepel és kommunikál, ahelyett, hogy kormányozna - mondta az InfoRádiónak a Fidesz alelnöke a kormányfő gazdasági válságot érintő bejelentéseiről. Pokorni Zoltán arról is beszélt, hogy a szombati nemzeti csúcstól nem vár komoly ere
2008. október 16. csütörtök 20:16 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc csak kommunikál, és nem kormányoz - mondta az InfoRádiónak a Fidesz alelnöke. Pokorni Zoltán hangsúlyozta: nyugodtan fel kell készülni egy támadásra, nem beszélni róla.

Inkább elriasztja, mint megnyugtatja a befektetőket a miniszterelnök bejelentése arról, hogy a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság kész Magyarország segítségére sietni - emelte ki a Fidesz alelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferenc hétfői bejelentése, miszerint az IMF és az Európai Bizottság kész Magyarország segítségére sietni, "jobbhorog volt a magyar pénzügyi rendszernek, hiszen az IMF a válságban Mexikónak, Izlandnak, a fejlődő Malinak és az ébredő Kongónak szokott segítséget nyújtani, és nem erős EU-s gazdaságoknak". Pokorni Zoltán szerint a miniszterelnök IMF-től kért segítségét még súlyosbította az EU-tól kért segítség.

Gyurcsány Ferencnek ez a két politikai manővere önmagában többet ártott a magyar pénzvilágnak, mint a nemzetközi hatás eddig - mondta a Fidesz alelnöke.

"Inkább ne csináljon semmit!"

A Fidesz arra kéri a miniszterelnököt, hogy a jelenlegi válsághelyzetben inkább ne csináljon semmit, mert eddigi kijelentéseivel inkább rontott, mint javított. A politikus szerint mindenki látja, hogy intézkedésekre van szükség, de talán kevesebb PR, kevesebb kommunikációs fogás, és több érdemi döntés kellene a kormány részéről.

Pokorni Zoltán szerint Gyurcsány Ferenc és stábja szeme előtt a kormányfő presztízsének megőrzése, kommunikációs célkitűzésének megvalósítása lebeg, és nem a válság érdemi kezelésére koncentrálnak. Hozzátette: erre jó példa a szombati nemzeti csúcs, amelytől "érdemi eredményt senki, még Gyurcsány Ferenc sem vár".

A Fidesz delegációja "a kormányfő nemkívánatos kommunikációs akciói ellenére" elmegy a szombati nemzeti csúcsra, ahol kifejti álláspontját a tervezett megszorító csomagról. Erre azért is szükség van, hiszen amit a kormány tervezett megszorító csomagjáról tudni lehet, az komoly aggodalomra ad okot - jegyezte meg.

Pokorni Zoltán szerint Magyarország az ellenkezőjét teszi annak, ami az európai országokban látható, azaz nem élénkíti gazdaságát, hanem "megszorításokkal tömeges csődöket és a munkanélküliség növekedését idézi elő".
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását