2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Magyarok Világszövetsége visszavág

A tegnapi benesi dekrétumok elleni tűntetés szervezőiként, sajnálattal tapasztaljuk, hogy egyes közszolgálati médiumok nemzeti sorkérdéseket kisiklatva, műbalhét kreálnak. Ugyanitt köszönetet mondunk mindazoknak, akik hitelesen tudósítottak, és a bolhából
2007. szeptember 27. csütörtök 07:34 - Hírextra

Mint a tüntetés szervezői kijelentjük, hogy senkit nem vertek meg a tűntetés végén, sőt utána sem.
Ami történt a következő: A tüntetés hivatalos befejezése után, mikor a tömeg elmenőben volt, és értesült a szlovák nagykövetségnek a diplomáciában szokatlan durva elutasító magatartásáról, a petíció átvételének megtagadásáról, hangos nemtetszésének adott hangot.

Erre ugrottak elő a mindvégig a tűntetők között háborítatlanul filmező szlovák kereskedelmi (nem közszolgálati) tévések, hogy valami muníciót produkálhassanak Jan Slotáéknak is. Miután ez a tüntetés befejezése után történt, csak akkor lett volna joguk filmezni, személyiségi jogok miatt, ha erre az érintettektől engedélyt kérnek.

Ennek ellenére is, a petíció átvételének elutasítása miatt csalódottak nem vertek meg senkit, nem is tehették, hisz magyar rendőrök tucatjai vigyáztak rájuk.

Mindezért visszautasítjuk az MDF pótcselekvését, hisz ők parlamenti pártként mindaddig hallgassanak ameddig:

1.) Az ellenzéki kerekasztal meghatározó pártjaként nem teljesítik 18 éves ígéretüket, a magyar állampolgárság visszaadását illetően.

2.) Haladéktalanul nem orvosolják az Alkotmánybíróság által többszörösen megállapított alkotmányos mulasztásukat, többek között a benesi dekrétumok következtében Magyarországra toloncolt felvidéki magyarok kártalanításának ügyében.

3.) De ha mégis nyilatkozási kényszerben szenvednek, mindenekelőtt kérjenek bocsánatot a fővárosiaktól, amiért esélytelen jelöltjük révén hatalomra jutatták, és hatalmon tartják az MSZP-SZDSZ koalíció főpolgármesterét, Demszky Gábort.

Hogy a Fico-Meciar-Slota koalíció arcul csaphatta mindazt ami magyar és európai érték egyértelműen annak a hazaáruló magatartásnak köszönhető, amellyel "a rendszerváltó pártok" 15 éven keresztül szőnyeg alá söpörték a benesi dekrétumok ügyét. Ez a hazaárulás szükséges ahhoz, hogy egy fékeveszett nacionalista szlovák kormány örök érvényűvé nyilvánítathassa azokat a dekrétumokat amelyekről már több európai parlamenti képviselő is kimondta, hogy Európa szégyenét jelenti.

Budapest, 2007. szeptember 26.

Gyetvay György Gergely

MVSZ Fővárosi szervezet elnöke

Kiadó: Magyarok Világszövetsége

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását