2024. április 27. - Zita

Para a moziban

Csuja Imre, Für Anikó, Bánsági Ildikó és Scherer Péter főszereplésével a héten mutatják be a mozik a Para című magyar akció-vígjátékot.
2008. október 16. csütörtök 20:06 - Hírextra
Lajos, az egykori rendőr biztonsági őrként dolgozik, a nyakába szakadt 5 millió forintos adósságát azonban képtelen kifizetni egy gazdag műkincskereskedőnek. Barátaihoz fordul segítségért, akiknek a szellemvilág iránti érdeklődése váratlan megoldást kínál a számukra: egy elhagyott árvaházban kihelyezett webkameráikon keresztül - amelyekkel eredetileg szellemeket akartak megörökíteni - egy emberrablás tanúi lesznek.

A kis csapat elhatározza, hogy megmentik az elrabolt lányt, és maguk gyűjtik be a váltságdíjat. A kivitelezésbe azonban hiba csúszik, így az emberrablók és az alvilági műkincskereskedők szintén Lajos és barátai nyomába erednek.

Fazakas Péter a film rendezője első nagyjátékfilmjét készítette el. A film forgatókönyve, amelyet a rendező Csurgó Csabával közösen írt, 2006-ban megnyerte a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvíró-pályázatot.

A Fazakas Péter az InfoRádiónak elmondta, szándékai szerint izgalmas krimi-vígjátékot kívánt alkotni, amely megfelel a hollywoodi filmes követelményeknek, ugyanakkor Közép-Kelet-Európára jellemző környezetben valósulhat meg.

A rendező elmondása szerint film főszereplői kiválasztásakor a szakmai szempontokon túl az is fontos volt, hogy a magyar közönség által ismert és kedvelt színészekkel dolgozzanak.

Így a baráti társaságot Csuja Imre, Für Anikó, Bánsági Ildikó és Sherer Péter alakítják, a gazdag műkincskereskedő és testőrei szerepében Szervét Tibor, Vajdai Vilmos és Kamarás Iván láthatók, az emberrablót pedig Thuróczy Szabolcs formálja meg.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását