2024. május 3. - Tímea, Irma

Szili a nők felelősségéről

A nőknek különösen nagy lehetőségük és felelősségük van abban, hogy a következő generációk jobb körülmények között, jobb világban éljenek, ezért is van szükség több nőre a politikában és a közéletben - mondta Szili Katalin pénteken az Országházban rendeze
2007. november 23. péntek 13:23 - Hírextra
Az Országgyűlés elnöke megnyitó beszédében úgy vélte, a demokráciának is fokmérője, mekkora a nők közéletben betöltött szerepe, aránya. Szili Katalin szerint ha a nők nagyobb arányban vesznek részt a közéletben, a politikában, akkor érdekérvényesítő képességük is erősödni tud.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség által rendezett kétnapos tanácskozást levélben köszöntötte Göncz Kinga külügyminiszter, akinek gondolatait a tárca részéről Feketéné Gyárfás Judit tolmácsolta. A magyar diplomácia vezetője arra mutatott rá, hogy a nemek esélyegyenlősége az Európai Unió egyik központi kérdése, amellyel már az 1957-es római szerződés is foglalkozott.

A Magyar Nők Világkonferenciájának célja többek között a magyar származású nők gazdaság, politika, kultúra, tudomány és a média terén, illetve a globális problémák megoldásában elért eredményeinek bemutatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását