2024. május 8. - Mihály

Nagy táncos siker Kínában

A Román Sándor vezette ExperiDance kortárs táncegyüttes Esszencia című műsorát hívták meg október 21-26-ra Sanghajba és Nankingba, valamint Szecsuan tartomány központjába, Csengtuba (Chengdu) jótékonysági estre, a földrengés károsultjainak megsegítésére.
2008. október 9. csütörtök 18:51 - Hírextra
Román Sándor többször járt már Kínában, áprilisban föllépett együttesével a magyar évad keretében Pekingben, az Egyetem Centenáriumi Színháztermében. A két előadást, az eddigi produkcióikból összeállított Esszenciát telt házak és ováció fogadta - mondta el a koreográfus az MTI-nek.

Ott volt a pekingi előadáson a sanghaji fesztivál főnöke, aki szinte azonnal meghívta az ExperiDance-t Sanghajba, ahol egész évben a fesztivál 10 éves születésnapját ünneplik. A világ 10 legjobb táncegyüttese lesz a vendég a 10 milliós kínai városban. Az ExperiDance október 21-22-én lép föl a Sanghaji Nagyszínházban, természetesen az Esszenciával, amelyet bemutatnak Nankingban és 25-én jótékonysági esten Csengtuban.

Román Sándor úgy állította össze az Esszenciát, hogy tudta, a kínai nézők szívéhez a mesén át vezet az út. A pekingi opera hagyományait vette alapul, s rövid, egyszerű, emberi tulajdonságokat jelző koreográfiát készített. Ezekből áll az Esszencia - tette hozzá.

Példaként elmondta, hogy cirkuszban játszódnak a történetek, van igazgató, bohócok, akrobaták, s ha összeverekszik két fickó, az igazgató rendet vág közöttük, két szerelmes cirkuszos csókolózik, a direktor összeadja őket, a közönség pedig lelkesen megtapsolta őket Pekingben.Az Esszencia című előadást 26 táncos adja elő kétszer 50 percben - jegyezte meg a koreográfus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását