2024. március 3. - Kornélia

Elkezdődött a bibliafelolvasás

A Teremtés könyve első fejezetének felolvasásával hét napon és hat éjszakán át tartó Biblia-olvasó maraton kezdődött a RAI olasz közszolgálati tévécsatornán.
2008. október 6. hétfő 11:05 - Hírextra
Az adó történetének leghosszabb élő adását XVI. Benedek pápa nyitotta meg vasárnap délután. Héber nyelven olvasott fel néhány szakaszt a Genezisből, majd átadta a szót egy orosz ortodox püspöknek, akit az olasz protestáns egyház egy vezetője követett.

A Biblia éjjel-nappal című 139 órás adásban keresztény és nem keresztény egyházak képviselői, köztük rabbik és muszlim imámok, továbbá a legkülönbözőbb társadalmi rétegek reprezentánsai, politikusok, színészek, írók, újságírók, sportolók és fogyatékkal élők, valamint katonák váltják egymást a Szentírás szövegének tolmácsolásában. A sort Tarcisio Bertone bíboros államtitkár, a Vatikán második embere zárja október 11-én.

A jeruzsálemi Szent Kereszt-bazilikából közvetített adásban a katolikus Biblia 73 könyvét kilencvenperces egységekben olvassák fel, amelyeket rövid egyházzenei betétek választanak el egymástól. Az első nap legnevesebb felolvasói között volt Roberto Begnini Oscar-díjas színész-rendező, a zenei program első szereplője pedig Andrea Bocelli világhírű tenorénekes volt.

A Biblia-olvasási Guinness-rekordkísérlet a püspöki szinódus kísérőrendezvénye. Az egyházvezetői konzultatív tanácskozás ugyancsak vasárnap kezdődött. Elsősorban arra keresi a választ, miként fogadja a világ "Isten igéjét" a Biblián keresztül. Hétfőn a szinódusok történetében első ízben szót kap a judaizmus képviselője. Sear Jasiv Kohen haifai főrabbi a bibliai szövegek zsidó szemléletét kívánja bemutatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását