2024. május 9. - Gergely

Aggályosak lehetnek az vízummentességi megállapodások

Jóri András adatvédelmi biztos egyetért az európai adatvédelmi biztossal abban, hogy aggályosak lehetnek az amerikai vízummentesség feltételeként kötött megállapodások.
2008. október 4. szombat 14:07 - Hírextra
Az ombudsman az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: azt kell vizsgálni, megvan-e a megfelelő ellenőrzés az adattovábbítás felett.

Aggályosak lehetnek az amerikai vízummentesség feltételeként kötött megállapodások - mondta Jóri András adatvédelmi biztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Korábban ezt a véleményt fogalmazta meg az európai adatvédelmi biztos is.

Jóri András kifejtette: az Egyesült Államokban nincs olyan adatvédelmi jog, mint Európában. Az európai törvényekben szabályozzák, hogyan lehet adatokat továbbítani azokba az országokba, ahol nincs adatvédelem - tette hozzá.

A megállapodásoknak azt kell szolgálniuk, hogy az adatok megfelelő védelmet élveznek az Egyesült Államokban - emelte ki az adatvédelmi biztos. Jóri András szerint azt kell vizsgálni, megvan-e a megfelelő ellenőrzés az adattovábbítás felett. Az európai biztos korábban arra figyelmeztetett, hogy szenzitív adatokat nem szabad kiadni.

Jóri András kiemelte: az a célja, hogy kezdeményezőbb működése legyen az adatvédelmi biztosnak. Fontosnak területnek tekinti a köztéri figyelés, az adóhivatali adatgyűjtés, valamint az adós nyilvántartás ügyét is.

Az adatvédelmi biztos hangsúlyozta, hogy nem okozott nagy károkat az a tíz hónapos időszak, amíg nem tudott ombudsmant választani a parlament. A rutin ügyek mentek ezen időszak során is, de a stratégiai ügyek nem - tette hozzá Jóri András, aki stratégiai főosztályt kíván létrehozni.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását