2024. május 10. - Ármin, Pálma

Zsiga Gyula örül kinevezésének

Zsiga Gyula nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ő lett a montenegrói női kézilabda-válogatott trénere.
2008. október 4. szombat 14:13 - Hírextra
A magyar szakember a legjobb helyi klub, a Buducnost Podgorica vezetőedzője is egyben.
"A megoldás egyébként kézenfekvő, hiszen az éves munkát, amelyet a klubbal végzek, gyakorlatilag válogatott felkészülésnek is fel lehet fogni, hiszen hozzánk csatlakoznak majd a légiósok, például a Dániában játszó Bojana Petrovic és Maja Savic" - mondta Zsiga az origo.hu-nak.

A montenegrói szövetséget (RSM) csütörtökön értesítette az eddigi szövetségi kapitány, Nikola Petrovic, hogy a jövőben nem vállalja a munkát. Az RSM végül - szemben az első hírekkel - Marko Ivanovicot, a francia Le Havre egykori trénerét jelölte kapitánynak, és aztán ő kérte fel Zsigát a nemzeti csapat mellé edzőnek.

"Én is úgy véltem, ez járható út, hiszen a válogatottba 11 játékost az általam irányított Buducnost ad" - tette hozzá Zsiga, egyike azon három magyar edzőnek, aki nyert Bajnokok Ligáját vagy a jogelőd BEK-et. Zsiga 1999-ben a Dunaferr női csapatával hódította el a legrangosabb európai trófeát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását