2024. május 11. - Ferenc

Feloszlatta magát a képviselőtestület

Feloszlatta magát Bácsalmás képviselő-testülete; a helyi választási bizottság december 14-ére tűzte ki az időközi választást - közölte Keresztury Mónika jegyző szerdán az MTI-vel.
2008. október 1. szerda 12:50 - Hírextra
A testület kedden oszlatta fel magát, miután nyolcan igennel szavaztak a 14 tagú testületből a napirendi pontra.

A helyi választási bizottság szerda délelőtt döntött arról, hogy 2008. december 14-re tűzi ki az időközi választást - mondta Keresztury Mónika jegyző, aki egyben a helyi választási iroda vezetője.
A helyi választási bizottságnak a törvény szerint 30 napon belül kell összeülnie és 90 napon belüli időre kell kitűznie az időközi választást - tette hozzá

A jegyző beszámolt arról: a képviselők arról is döntöttek, hogy az időközi választás mintegy hétmillió forintot költségét - amit időközi választás esetén az önkormányzatnak kell biztosítania - kötvénykibocsátásból fedezik; a bevételt beruházásra szánták, de nincs egyéb forrás az önkormányzat költségvetésében.

A képviselő-testület szeptember 18-ai ülésén már kilencen javaslatot tettek az önfeloszlatásra, de Zalántai Endre polgármester akkor élt vétójogával.Zalántai Endrét 2002-ben független jelöltként választották meg a 7500 lakosú kisváros polgármesterének, majd 2006-ban újraválasztották.

A képviselő-testület keddi ülése előtt felolvasták Bányai Gábornak, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének, a Fidesz országgyűlési képviselőjének levelét, ebben a politikus arra kérte a testületet, hogy ne oszlassa fel önmagát.

Az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének elnöke, Vári Gyula is levelet írt, amit a polgármester szintén felolvasott. Vári Gyula a levélben kiemelte: bár az önfeloszlatást az egyik MSZP-s képviselő is támogatta, ez nem a helyi szervezet döntése volt.A név szerinti szavazáson ennek ellenére az önfeloszlatás mellett döntöttek a Fidesz képviselői, s erre szavazott
az MSZP képviselője is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását