2024. április 26. - Ervin

Az MSZP túlspirázza a lógós beszólást

Nyílt levélben szólította fel Arnóth Sándort, Püspökladány fideszes polgármesterét a közéletből való teljes visszavonulásra Csontos János, a város szocialista országgyűlési képviselője, s Molnár László, korábbi szocialista polgármester. Ezt az egyik aláír
2008. október 1. szerda 12:47 - Hírextra
Arnóth Sándor hétfőn mondott le mandátumáról, miután a parlamenti ülésteremben az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban felszólaló Iváncsik Imrének, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárnak azt kiabálta be: "Lógni fogsz!".

Csontos János közölte: bár Arnóth Sándor lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, demokráciában elfogadhatatlan magatartása miatt teljesen ki kell vonulnia a közéletből, s le kell mondania polgármesteri, kistérségi elnöki és a térségi regionális fejlesztési tanácsban betöltött posztjairól is.

Csontos János szerint elfogadhatatlan Arnóth Sándornak az a kijelentése, miszerint "a képviselői mandátumról való lemondásommal lezártnak tekintem az ügyet, az országgyűlési tevékenységem nem érinti a polgármesteri és a kistérségi munkámat".

A politikus felháborítónak és kétszínűnek tartja Kósa Lajos magatartását, aki kifejtette: Arnóth emelt fejjel távozott, s képviselőként tett - egyébként megengedhetetlen - kijelentése a polgármesteri posztját nem veszélyezteti.

A szocialista politikus kijelentette: Arnóth képviselőként, polgármesterként, tanárként ugyanaz az ember, agresszív fenyegetése pedig semmilyen poszton nem elfogadható.Molnár László és Csontos János nyílt levelében utal arra is, hogy Arnóth Sándor a mindennapi munkában is "hasonló módon gyalázza a baloldali politikai ellenfeleit".

"Fültanúja voltam, amikor az egyik püspökladányi szocialista önkormányzati képviselő közölte a fideszes polgármesterrel: polgári peres eljárást indít ellene az őt és családját ért sértegetései miatt" - mondta Csontos János.

Molnár László és Csontos János szerint Arnóth Sándor nemcsak saját választóira, hanem Püspökladány minden lakójára szégyent hozott, ezért le kell mondania posztjáról és vissza kell vonulnia a közéletből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását