2024. április 19. - Emma

Fidesz: törvénytelen földeladások

Jogsértő pályázatokat írt ki az állami földek eladására a Magyar Vagyonkezelő Zrt., Zalában; 903 hektárnyi termőterület az "MSZP holdudvarába tartozó Leisztinger Tamás érdekeltségébe" kerülhet - mondta Budai Gyula fideszes politikus, a Magosz szövetségi i
2008. október 1. szerda 12:44 - Hírextra
A törvénysértő pályázat kiírása mögött az a koncepció áll, hogy a helyi gazdák kizárásával egy, a szocialistákhoz köthető tőkeerős társaság szerezze meg a termőföldeket - tette hozzá.
Budai Gyula szerint azért jogellenes a pályázat, mert 250 millió forintos értékhatár felett a vagyongazdálkodási tanács döntése szükséges, ám a 347 milliót érő zalai földek nem kerültek a tanács elé, mint ahogy a bábolnai gazdasághoz tartozó több mint tízezer hektárnyi sem.

A fideszes politikus információi szerint a 903 hektáros zalai földek ügyében Benedek Fülöp, a vagyonkezelő zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese adott utasítást a pályázat kiírására. A földek jelenleg a Hungaria Barnak Kft. ideiglenes földhasználatában vannak, a kft. tulajdonosa pedig a "szocialisták holdudvarához tartozó Leisztinger Tamás érdekkörében álló" Aragó Befektetési Holding, továbbá a Zalatarnak-Tófej Mezőgazdasági Kft.

Budai Gyula elmondta azt is, hogy a kft. vezérigazgatója, Tolvaj Győző kedden felhívta őt és arról beszélt, hogy "nem kellene foglalkozni ezekkel a földügyekkel". Hozzátette: kedden a Zala Megyei Közgyűlés úgy döntött, hogy elindul a pályázaton, mint ahogy a bábolnai földek ügyében a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés is határozott már korábban a pályázásról, és erre a célra el is különítettek másfél milliárd forintot.

Úgy látszik, a megyei önkormányzatok és az állami vagyonkezelő szembekerül egymással a termőföldek ügyében - jegyezte meg Budai Gyula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását